• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Mercedes főnöke láncfűrésszel vágná le a Halót…

Forma-1 Hírek - A Mercedes főnöke láncfűrésszel vágná le a Halót…

Készült: 2018.február.22 18:42 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - A Mercedes főnöke láncfűrésszel vágná le a Halót…
Toto Wolff enyhén szólva sincs oda az új biztonságtechnikai rendszerért, ami szerinte is borzalmasan mutat az autókon. Talán Jean Todt, az FIA elnöke az egyetlen, aki teljes vállszélességgel támogatja a Halo bevezetését.
Todt vágya teljesült, és az autókra kötelező jelleggel fel is került az elem, akárcsak az F2-ben és a GP3-ban. Abban szinte mindenki egyetért, hogy elképesztően rondán mutat a Halo a versenygépeken. Wolff a Mercedes hivatalos sajtóeseményén többek között erről is beszélt. Az osztrák nem rejtette véka alá az ezzel kapcsolatos véleményét.

„Nem vagyok lenyűgözve tőle, és ha adnak nekem egy láncfűrészt, akkor levágom az autóról.” – kezdte a mondandóját a Mercedes csapatának első embere. „Szükséges a részünkről, hogy figyeljünk a versenyzők biztonságára, de amit végrehajtottunk a Halóval, az esztétikailag nem vonzó. Folytatnunk kell a kutatásokat, és megtalálnunk azt a megoldást, ami jobban néz ki ennél.”

A csapat vezetője természetesen mondott néhány szót az új szezonról is, ami a W09 konstrukció köré fog épülni. „A 2017-es évünk nem volt túl egyszerű, de az eredményeink önmagunkért beszélnek. Sikerült megvédenünk a bajnoki címeinket, miközben nagy csatát vívtunk a riválisainkkal. A csapatunk több, mint kiváló munkát végzett, és emiatt is tudtunk annyira erősek lenni.”

„Az új idény minden bizonnyal szintén sok kihívást tartogat számunkra. A tavalyi autónk sokszor dívaként viselkedett, de megvolt benne a kellő potenciál ahhoz, hogy nyerjen. 2018-ra egy olyan autót terveztünk, amivel megszabadulunk a korábban látott szeszélyektől. Keményen dolgoztunk azon, hogy mindez megvalósuljon. Egyelőre nem tudjuk, hogy sikerrel jártunk, vagy sem, mivel az igazi tesztidőszak csak most kezdődik, a versenypályán.”

„A legnehezebb feladat az volt, hogy megszabaduljunk ezektől a fentebb említett szeszélyektől. Nagyon sok elemzést igényelt mindez, de bízunk abban, amit csinálunk, és kitartunk a konstrukciónk mellett. Ezt tettük legutóbbi is, és jó munkát végeztünk.”

„Nyilvánvalóan figyelemmel követtük a riválisokat is, hogy ők milyen megoldásokat alkalmaznak, de a végén csak abban hiszünk, amit mi csinálunk. Nem lehet csak úgy egy másik autó alapján megépítened a sajátodat. A fejlesztések sikeressége a részletekben rejlik, és ezeket sokszor nem látjuk, miközben az autók kompaktabbak, mint valaha.”

A 2018-as szezon nagyon szoros lehet a Ferrarival, a Red Bullal és talán a McLarennel is. „A bajnoki kihívók sora hosszabb lehet, mint eddig. Tudjuk, hogy a Red Bull mindig képes meglepetést okozni, míg a Ferrari az a Ferrari. És a McLarenre is oda kell majd figyelnünk, valamint a gyári Renault szintén okozhat meglepetést. Szóval minden adott ahhoz, hogy egy jó idényünk legyen.”

Hamilton maradni fog? Az osztrák úgy fogalmazott, néhány hét múlva sokkal okosabbak lehetnek ezt illetően, de a Mercedes nem kételkedik abban, hogy a brit bajnok hosszabbítani fog, akinek jelenleg nincs kontraktusa 2019-re. „Valtteri jól kezdte a tavalyi szezont, és keményen dolgozott azon, hogy megoldja a problémáit. Szocsiban és Ausztriában is nyert, de a nyári időszak nehéz volt számára. Ezt követően ismét nagyon erős volt, és sokat tanult a legjobb F1-es versenyző elleni küzdelemből. Ez biztosan segíteni fog neki az új szezonban.”

„A másik oldalon pedig itt van Lewis, aki egy hihetetlen versenyző, a legjobb a rajtrácson. Mindent megtett, amit csak kellett, és tökéletes munkát végzett. Még a nehéz időkben is képes volt a jobb eredményekre. Ő pontosan azt adja, amiről a Forma-1 csúcsa szól. Nagyon fontos láncszem számunkra, és bízunk abban, hogy sokáig fogunk még közösen dolgozni.”