• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonso nem biztos abban, hogy ott akar lenni a Q3-ban

Forma-1 Hírek - Alonso nem biztos abban, hogy ott akar lenni a Q3-ban

Készült: 2018.április.13 16:37 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Alonso nem biztos abban, hogy ott akar lenni a Q3-ban
A McLaren spanyol versenyzője egy érdekes napon van túl a McLarennel Kínában, és még nem tudja, hogy ott akar lenni a Q3-ban szombaton, vagy sem.
Fernando Alonso a McLarennel eddig jobban áll, mint Bahreinben. Délután csak pár tizedre volt a 6. helytől, de ez összességében még mindig kevés. Ezzel a bajnok is tisztában van, ugyanakkor a pozitív oldalát nézi a dolgoknak, Sanghajban is.

„A pénteki napra esőt jósoltak, de ennek ellenére gyakorlatilag végig szárazak voltak az edzések. Pozitívum, hogy sok mindent kipróbáltunk az első edzésen a két autóban, míg a második munkamenetben inkább a gumikra koncentráltunk. Úgy tűnik, hogy a gumikopás adott ezen a helyszínen, és volt egy kis szemcsésedés is. Emiatt mindent meg kell vizsgálnunk, de a programunkat befejeztük, és rengeteg információt szereztünk. Most mindent az asztalra kell vetnünk, és remélhetőleg holnap kicsit javulni fogunk.”

„Tudtuk, hogy ez egy nehéz nagydíj lesz itt Kínában, és ez megerősítésre is került. Az ultralágy gumi biztosan jobb lehet szombaton, de az rosszabb vasárnap. Érdekes lesz a gumikkal, mert a lágy is mutatott pár érdekes adatot, addig a közepes keveréket nem vetettük igazi teszt alá. Nagyon ébernek kell lennünk, mert a szél erősen befolyásolhatja a dolgokat, és a körülmények mások lehetnek a folytatásban.”

„A pénteki napokból nehéz olvasni, és ez most is így van. De most jobban érzem magam, mint Bahreinben. Ez biztos. Az igazság pillanata azonban akkor jön el, amikor látjuk, hogy milyen gyorsak vagyunk. Harcban lehetünk a Q3-ért, és ez is a cél. Az időmérős körökön azonban nagyon gyorsan kopnak az ultralágy gumik, szóval meglátjuk. Nem tudjuk, hogy mennyire lenne hasznos számunkra, ha ott lennénk a Q3-ban szombaton, vagy sem. Ha nem vagyunk ott, akkor taktikázhatunk a gumikkal.”

„A Pirelli jól választott erre a hétvégére, de szerintem a keverékek idén nagyon közel vannak egymáshoz, így ha azokat nem különböztetjük meg egymástól, akkor gyakorlatilag ugyanazokról a gumikról beszélhetünk.”

„Jelenleg a negyedik helyen állok a bajnokságban. Tudom, hogy mindez nem releváns, de eddig mindhárom versenyen a maximumot nyújtottuk. Jó helyzetben vagyunk, de javítanunk kell. Tudjuk, hogy mik a gyenge pontjaink, és azt is, hogy küszködünk a sebességgel, de konstansak próbálunk lenni, és kihasználni a lehetőségeinket.”