• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton azon lesz, hogy ne nyerhessen Verstappen

Forma-1 Hírek - Hamilton azon lesz, hogy ne nyerhessen Verstappen

Készült: 2018.március.05 16:34 Készítette: Lipták Melinda Írta: Motorsport.com Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Hamilton azon lesz, hogy ne nyerhessen Verstappen
Lewis Hamilton célja, hogy a lehető legjobb formában vágjon neki 2018-nak, megakadályozva többek között azt, hogy Max Verstappen diadalmaskodhasson. Közben szemmel tartja csapattársát, Valterri Bottast is.
Verstappen tavaly kétszer is nyerni tudott a Red Bull-lal, összesen három diadalt könyvelt el eddig pályafutása során. Hamilton tisztában van a holland versenyző potenciáljával, négyszeres világbajnokként pedig azon lesz, hogy Verstappen se kerekedhessen fölé.

„Határozottan rendelkezik a potenciállal, hogy világbajnok legyen”- mondta Hamilton az első teszthét végén Montmelóban.

„Ezt mindnyájan látni fogjuk. Ezért is követik őt figyelemmel olyan sokan. Láthattuk, ahogy vezet, remek potenciállal bír versenyzőként. Nagyszerű csapatban van, tökéletes helyen ahhoz, hogy folytassa a felnövést. Még sok ideje van. Már most mögötte van jó pár szezon – 21 évesen én még az első szezonomon sem voltam túl, szóval már most sokkal előrébb tart, mint én, vagy sok másik versenyző.”

„De amíg itt vagyok, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megakadályozzam azt, hogy nyerjen. Biztos vagyok benne, az emberek nem különösebben fogják szeretni ezt, de ezért vagyunk itt, ezt kell tennünk. Azért vagyunk itt, hogy vívjunk, és már várom, hogy részem legyen pár pozitív csatában vele – remélhetőleg idén.”

Házon belül Bottas készül második évére a csapattal: a finn tavaly három nagydíjat nyert, idén mindenképp a végső célra hajtana, tehát címet szerezne. „Tavaly nehéz volt számára, hiszen új csapatban volt, új dolgokat tanult meg, új rendszereket. Most már maga mögött hagyta ezt a tanulási folyamatot, rögtön jól rugaszkodhat el, szóval nincsenek kifogások, ez biztos”- mondta Hamilton a csapattársáról.

„Az utolsó versenyeken remekelt, ami király volt, és arra számítok, hogy csúcsformában lesz ebben a szezonban. Vajon arra számítok, hogy közelebb lesz? Gyanítom, és a lehető legjobb formában lesz. De én is abban vagyok, ez a célom.”