• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Mercedes: „Nem hisszük, hogy 1 másodperccel vagyunk a mezőny előtt”

Forma-1 Hírek - Mercedes: „Nem hisszük, hogy 1 másodperccel vagyunk a mezőny előtt”

Készült: 2018.március.13 09:32 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Mercedes: „Nem hisszük, hogy 1 másodperccel vagyunk a mezőny előtt”
Valtteri Bottas sem hiszi azt, hogy 1 másodperccel lennének gyorsabbak a többieknél, de a szimulációk nagyon pozitívak voltak. A Mercedesnél mindenki reményteljes lehet, mert könnyen lehet, hogy a W09 az eddigi legerősebb F1-es autó, amit valaha is megalkottak.
Az elemzések arra mutatnak rá, hogy a konstrukció nemcsak nagyon megbízható, de rendkívül stabil és gyors is. A németek nem teljesítettek időmérős szimulációkat, de a versenytávokból sok mindent sejteni lehetett, és egy nagyon gyors autóval lehet dolgunk. „A hosszú etapok, és a versenyszimuláció nagyon pozitív volt.” – kezdte a Mercedes finn versenyzője.

„Nem gondoljuk azt, hogy közel 1 másodperccel a mezőny előtt lennénk, mert ez nem így van. De maga az etap és a szimuláció pozitív volt.”

„Lewis nagyjából ugyanazt csinálta, mint én. Jó dolog volt, hogy megtehettem pár versenyszimulációt, és érezhettem a gumikat a hosszabb etapok ideje alatt. A teszten sokkal több idő volt arra, hogy kipróbáljunk néhány különböző dolgot az autóban, és azt kényelmessé tegyük. Ami azonban az egykörös tempót illeti, az számunkra egy ismeretlen terület, de hamarosan megtudjuk, hogy hogy állunk.”

A Mercedes egyszerűen nem érezte szükségesnek azt, hogy minden területen teszteljen, vagy épp a maximumot nyújtsa, miután a W09 már a megszületésekor egy komplett csomag volt. Ezekből az adatokból kifolyólag a mérnökök erősen sejtik, hogy az autó az időmérőkön is nagyon versenyképes lehet.

Bottas is erre mutatott rá, és a finn szerint miután minden rendben volt az autóval, nem volt számukra kérdés az, hogy az egykörös tempón sem lenne problémájuk. Ennél azonban sokkal fontosabb volt, hogy az autót felkészítsék a futamokra, ami meg is történt.

„A legfontosabb az volt, hogy a tesztelés során maximalizáljuk a tanulást, és közben konstans köröket teljesítsünk a különböző beállításokkal, amikkel láthatjuk a különbségeket, és magunkra összpontosítunk, nem az időkre.”

„Nem volt sok olyan dolog, amihez hozzá kellett volna szoknom, így ez a teszt sokkal simább volt. Határozottan jobbnak érezni az autót, de óvatosnak kell lennünk, mert az új aszfalt kicsivel gyorsabbá teszi a pályát, így az autó is kényelmesebben viselkedik rajta, és jobb lesz tőle.”

„Amit eddig éreztem az autó kezelésével kapcsolatban, és az egyensúlyt illetően, az nem volt rossz. Elértünk némi javulást ezen a területen is, de azt nem tudom, hogy a vezetési stílusomnak ez jobban fekszik, vagy sem. Nekem kell az autóhoz igazodnom, de ez egy jó kezdet volt.”