• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Räikkönen nem tudja, mi lehetett a gond: "Elment az erő"

Forma-1 Hírek - Räikkönen nem tudja, mi lehetett a gond: "Elment az erő"

Készült: 2018.május.14 09:33 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Räikkönen nem tudja, mi lehetett a gond: "Elment az erő"
Kimi Räikkönen egy felejthető Spanyol Nagydíjat zárt, ugyanis a finn Ferrarijából a motorcserét követően elszállt az erő, így nem maradt más választása, le kellett parkolnia a pálya szélén.
A Ferrari versenyzője természetesen csalódott a történtek miatt, azonban azt nem tudta megmondani, hogy pontosan mi lehetett a probléma az erőforrással. A maranellóiak a pénteki motorcserét követően azt hitték, hogy felülkerekedtek a problémán, de a ma történtek biztos, hogy nem maradnak következmények nélkül. Räikkönen ugyanis a 26. körben vesztette el a motorerőt az utolsó kanyar kijáratánál, és innen már semmit sem tehetett.

"Elvesztettem az erőt, és bár tovább tudtam volna menni, nem lehetett lehívni a teljes motorerőt, szóval most le kell ellenőriznünk, hogy mi lehetett a probléma. A többiek ezért tudtak megelőzni." - mondta a finn a Sky Sports F1 előtt.

"Azt sem tudom megmondani, hogy a mai probléma ugyanaz-e, mint amivel pénteken szembesültünk. Mielőtt ezt kifejtetnénk, minden szükséges vizsgálatot el kell végeznünk." "Ezzel akkor sem kapjuk vissza ez elvesztett pontokat."

"Mindez természetesen messze van az ideálistól. Versenyeket szeretnénk nyerni. Ha pedig nem érünk célba, akkor megfosztjuk magunkat az esélyeinktől. Sajnos ez idén már a második alkalom. Ezzel szépen hátránytatjuk magunkat, de ez van. Mást nem nagyon tehettem volna."