• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ricciardo úgy érzi, nincs harcban a bajnoki címért

Forma-1 Hírek - Ricciardo úgy érzi, nincs harcban a bajnoki címért

Készült: 2018.április.14 14:37 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ricciardo úgy érzi, nincs harcban a bajnoki címért
A Red Bull ausztrál versenyzője a téli időszakban sokkal inkább reményteljes volt, mint most.
Pár hónapja még a Red Bullt tartották az egyik favoritnak, és a téli tesztek is pozitív végeredménnyel zárultak az osztrák istálló számára. Egyelőre azonban messze vannak attól, hogy valós esélyekkel gondoljanak a címre.

Maga a kasztni, az RB14 versenyképes, de a benne dolgozó Renault motor teljesítménye, és megbízhatósága elmarad a várttól. És ezt Ricciardo a saját bőrén tapasztalja, kezdve a bahreini kieséssel, vagy a kínai motorproblémával. Ezek után nem meglepő, hogy Daniel nem igazán gondol a bajnoki címre.

„Most más a helyzet, mint korábban volt. Nem mondom azt, hogy nem vagyok motivált, vagy hasonló, de mást érzek, mint a szezon előtt. A téli időszakban például sokkal megbízhatóbb volt a csomag, és a jelenlegi helyzet problémát jelent.”

„Nem gondolok a bajnoki címre. Ezzel nem azt mondom, hogy feladnék bármit is, de nem gondolok rá, mert pillanatnyilag nem reális. Jelenleg arra kell koncentrálnunk, hogy jobb futamokat teljesítsünk, vagyis célba érjünk. Nem akarok konkrét elvárásokról beszélni, vagy hasonló.”

„Továbbra is a győzelemért fogok küzdeni, és így vágok neki a hétvégéknek, de a következő időszak megadja majd az igazi választ arra, hogy mik az esélyeink. Mindenképpen egy megbízható csomagra lenne szükségünk. Vannak hibák, amik nagyban hátráltatnak bennünket, és tudom, hogy később büntetést fogok kapni az elemek cseréi miatt. Már emiatt sem akarok a címre gondolni.”

„A következő pár verseny majd megadja a választ, hogy hol tartunk, és mit várhatunk. Egyelőre nem vagyunk ott, ahol azt sejtettük, de még sok van hátra.”