Moto2 Hírek - Újabb kettős KTM-siker, Morbidelli dobogóval ünnepelte vb-címét

Készült: 2017.október.29 06:23 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto2 Hírek - Újabb kettős KTM-siker, Morbidelli dobogóval ünnepelte vb-címét
Miguel Oliveira Phillip Islandhez hasonlóan már a rajtnál az élre állt, s vissza sem nézett idei második győzelméig. Ráadásul ezúttal is csapattársa, Brad Binder lett mögötte a második, míg az összetett elsőséget már reggel bebiztosító olasz harmadikként ért célba.
Thomas Lüthi nélkül vágott neki a Moto2-es mezőny a Malajziai Nagydíjnak, így Franco Morbidelli már világbajnokként állhatott fel a pole-pozícióba (a svájcin kívül egyébként Dominique Aegerter és Tarran Mackenzie sem volt ott a rajtrácson, hiszen visszaléptek a hétvégétől, miután csapatvezetőjük, Stefan Kiefer péntek hajnalban elhunyt).

A startot Miguel Oliveira kapta el a legjobban, mögöttük azonban óriási káosz alakult ki: már az első féktávon többen (Pawi, Locatelli, Pons és Marini) eldobták a vasat, a 2-es kanyarban Alex Marquez esett el, később pedig Takaaki Nakagami és Sandro Cortese is bukott – a német motorja ki is gyulladt a sóderágyban.

Oliveira viszonylag gyorsan ellépett a Morbidelli, Bagnaia, Binder hármastól: néhány kör alatt két másodperc fölé növelte előnyét a portugál. A KTM-es hatalmas tempót diktált, a mögötte haladó hármas viszont szépen együtt maradt. A féltávon túl aztán Bagnaia kezdett leszakadni Morbidelliről és Binderről, ők ketten viszont csatázni is kezdtek a fináléhoz közeledve – miközben az előre jósolt is megérkezett.

Ennek ellenére nem állították meg a körözést, végigment a verseny, amelynek végén Oliveira újabb magabiztos győzelmet aratott, ráadásul a KTM ismét kettős sikernek örülhetett, Binder ugyanis lenyomta Morbidellit, aki így harmadik hellyel ünnepelte vb-címét. Pasini lehajrázta a végén Bagnaiát a negyedik helyért, míg a helyiek kedvence, Hafizh Syahrin hatodikként futott be, minimális előnnyel maga mögé utasítva Fabio Quartararót. A top10-be Vierge, Isaac Vinales és Nagashima fért még be.