Moto3 Hírek - Drámai utolsó kör után Albert Arenas a győztes!

Készült: 2018.május.22 07:29 Készítette: Czukor Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Drámai utolsó kör után Albert Arenas a győztes!
Elképesztően kemény küzdelem zajlott az egész Le Mans-i versenyen, az utolsó körre pedig két hajmeresztő baleset döntött a győzelem és a dobogós helyek sorsáról. Fabio Di Giannantonio ért célba elsőként, de időbüntetés miatt Arenas lett a győztes, Bezzecchi és Martin bukott az utolsó körben.
Jorge Martin rajtolhatott az élről Le Mans-ban, a spanyol egyik nagy riválisa, Aron Canet pedig Jerezből hozott büntetésének köszönhetően a mezőny másik végéből, az utolsó pozícióból volt kénytelen nekivágni az idei ötödik futamnak. Martin nagyon sima rajtot vett, hátul Gabriel Rodrigo mentett hatalmasat a hétvége során már sok problémát okozó első sikánnál. Jakub Kornfeil nem rajtolt jól, de végül sikerült megőriznie a második pozíciót, Enea Bastianini zárta az első kört harmadikként.

Kornfeil a második körben megelőzte Martint, de a spanyol kisvártatva keményen visszavette a vezetést. Canet nagy lendülettel zárkózott fel, Livio Loi pedig áthajtásos büntetést kapott korai rajtért. Rodrigo végül nem úszta meg bukás nélkül, Kornfeil tovább szorongatta Martint, kettejükre felért a Marco Bezzecchi vezette trió. Az olasz maga mögé utasította csapattársát, majd Martin mellé is bebújt. Kornfeil visszacsúszott, Martinnak pedig saját csapattársával, Fabio Di Giannantonióval kellett küzdenie.

Az eddig is nullapontos Nicolo Bulega négyre növelte idei kieséseinek számát, Canet lendülete megtört, Kornfeilt és Antonellit pedig 1,3, illetve 1,8 másodperces büntetéssel sújtották egy-egy kanyarlevágásért. Martin megpróbált visszaállni az élre, de Bezzecchi nem engedte, hogy a spanyol meglépjen. Tíz körrel a leintés előtt még tízen követték egymást szorosan az élen, hátrébb Lorenzo Dalla Porta bukott. Martin felhúzta a kesztyűt és ismét bebújt Bezzecchi mellé, az olasz azonban a célegyenesben ismét visszaelőzte.

A tíztagú vonatról Tony Arbolino leszakadt, az első két pozícióban Bezzecchi és Martin folytatták húzd meg, ereszd meg játékukat, Bastianiniék inkább csak statisztálni tudtak ehhez. Nakarin Atiratphuvapat is csatlakozott a kiesők közé, három körrel a vége előtt, ha lehet, még szorosabb lett a küzdelem az élen. Az utolsó kört Bezzecchi kezdte meg az élen, hátul Bastianini bukott, Kornfeil pedig elképesztő hidegvérről tanúbizonyságot téve nemes egyszerűséggel átugratott az olasz motorja felett.

A vezető párosra Di Giannantonio tapadt szorosan, az utolsó nagyobb féktávon Bezzecchi keményen védekezett honfitársával szemben, akinek mégis sikerült bebújnia mellé, Bezzecchi hibázott, bukott és vitte magával Martint is. Di Giannantonio futott be elsőként, de egy korábbi kanyarlevágás miatt ő is időbüntetést kapott. A győzelem így Albert Arenas ölébe hullott, akink egy tavalyi nyolcadik hely volt eddig a legjobbja. A dobogóra Andrea Migno és Marcos Ramirez állhatott még fel, az Angel Nieto Team kettős győzelmet könyvelhet el Le Mans-ban.